Morbær er et lille bær der smager lidt ligesom små karameller.
Kina bruger morbær som traditionel medicin.
Indhold:
- højt indhold af C-vitamin,
- rig på kalk,
- rig på fosfor,
- rig på magnesium,
- rig på jern
- rig på kobber
- resveratrol, gavnlige stof som findes i rødvin.
- rig på protein i forhold til andre frugter og bær
- Morbær er en god proteinkilde med ca.10 g. protein pr. 100 g.
Kræftforebyggelse
Morbær er en god kilde til resveratrol, en potent phytonutrient også findes i druer, som forskerne mener kan forebygge kræft og støtte i kampen af eksisterende kræftformer.
Livs forlængende
På grund af resveratrol indholdet, kan morbær være et redskab til længere levetid. Resveratrol har vist i flere undersøgelser at forlænge levetiden af mus.
Blodrenser
I kinesisk medicin betragets morbær som en blod tonic, hvilket betyder, at det renser blodet og styrker hele systemet.
Nyre Styrkende
I kinesisk medicin menes morbær at styrke nyrerne.
Lever Renser
I kinesisk medicin menes morbær at være effektive til at rense leveren.
Bedre hørelse og syn
I Kina laves te med morbær for at styrke hørelsen og synet.
Forstoppelse Behandling
I Tyrkiet er en behandling for forstoppelse at spise hvide morbær på tom mave med et glas vand.
Anæmi / Blodmangel Behandling
Fordi de er ganske høje i jern, er morbær en god fødevare til brug i behandlingen af anæmi.
Forkølelse og Influenza Behandling
I Tyrkiet bruges morbær som behandling for forkølelse og influenza. Deres effektivitet kan skyldes deres høje C-vitamin indhold.
Grå hår
I flere lande betragtes morbær som et effektivt middel mod for tidlige grå hår.