LOW FODMAP
Grøntsager (lavt FODMAP-indhold)
- Gulerod
- Agurk
- Spinat
- Tomat (cherrytomater i små mængder)
- Salat (iceberg, hjertesalat)
- Kartofler
- Sød kartoffel (i begrænsede mængder)
- Rød og grøn peberfrugt
- Squash
- Aubergine
Frugt (lavt FODMAP-indhold)
- Banan (umoden, grøn)
- Blåbær
- Jordbær
- Appelsin
- Kiwi
- Ananas
- Vindruer
- Papaya
Korn og brød
- Glutenfri havregryn
- Majsmel
- Ris (basmati, jasmin, hvid og brun)
- Quinoa
- Speltbrød (i begrænsede mængder)
- Majsknækbrød
Protein og bælgfrugter
- Kylling
- Kalkun
- Æg
- Fisk og skaldyr
- Tofu (fast)
- Valnødder, pekannødder, macadamianødder
Mælkeprodukter (laktosefri muligheder)
- Laktosefri mælk
- Laktosefri yoghurt
- Hård ost (cheddar, parmesan, gouda)
Sunde fedtstoffer
- Olivenolie
- Kokosolie
- Smør
- Mandler og mandelsmør (begrænsede mængder)
Hvis du følger en LOW FODMAP-diæt, er det vigtigt at være opmærksom på portionsstørrelser, da nogle fødevarer kun er lav-FODMAP i mindre mængder.



