LOW FODMAP

Grøntsager (lavt FODMAP-indhold)

  • Gulerod
  • Agurk
  • Spinat
  • Tomat (cherrytomater i små mængder)
  • Salat (iceberg, hjertesalat)
  • Kartofler
  • Sød kartoffel (i begrænsede mængder)
  • Rød og grøn peberfrugt
  • Squash
  • Aubergine

Frugt (lavt FODMAP-indhold)

  • Banan (umoden, grøn)
  • Blåbær
  • Jordbær
  • Appelsin
  • Kiwi
  • Ananas
  • Vindruer
  • Papaya

Korn og brød

  • Glutenfri havregryn
  • Majsmel
  • Ris (basmati, jasmin, hvid og brun)
  • Quinoa
  • Speltbrød (i begrænsede mængder)
  • Majsknækbrød

Protein og bælgfrugter

  • Kylling
  • Kalkun
  • Æg
  • Fisk og skaldyr
  • Tofu (fast)
  • Valnødder, pekannødder, macadamianødder

Mælkeprodukter (laktosefri muligheder)

  • Laktosefri mælk
  • Laktosefri yoghurt
  • Hård ost (cheddar, parmesan, gouda)

Sunde fedtstoffer

  • Olivenolie
  • Kokosolie
  • Smør
  • Mandler og mandelsmør (begrænsede mængder)

Hvis du følger en LOW FODMAP-diæt, er det vigtigt at være opmærksom på portionsstørrelser, da nogle fødevarer kun er lav-FODMAP i mindre mængder.

Søde kartoflerBlåbærKiwi C-vitaminKylling